Fra skeptisk til yogini

Hvorfor yoga? Når jeg tenker tilbake på det nå, så husker jeg ikke hvordan jeg endte på min første yogatime. Jeg var – og er fortsatt – skeptisk til alt som oppleves som påtatt åndelig. Meditasjon har jeg fnyst av, og effekt utover fysisk styrke og smidighet har jeg vært skeptisk til. Likevel ble det yoga. Og nå skjønner jeg ikke hva jeg skulle ha gjort uten yoga. 

Hva er det som gjør meg rolig når jeg er stresset? Yoga. Hva er det som gir meg energi når jeg er helt flat? Yoga. Hva er det som holder min skrøpelige rygg i sjakk? Yoga. Det er en time out i hverdagen som gjør meg litt lykkeligere, det er øvelsene jeg gjør for å holde meg i gang. Det er pusten. Det er fokuset når jeg trenger å samle meg.

Å skaffe seg en guru
På forlaget er det Anna som er vår «guru» – og jeg har mye å takke henne for. Sånt som at interessen min har gått fra å se på yoga som trening, til å bruke yoga til å finne ny ro i meg selv. Og sørge for at jeg har interessert meg for nye aspekter og tanker med yoga. Jeg har latt meg inspirere av Yoga Girl – selv om jeg fortsatt anser det som umulig å komme meg opp i håndstående !

Ny inspirasjon
Og jeg har fått skikkelig sansen for Bente Helene Schei og hennes bok Yoga helt enkelt! Vi møttes første gang dagen etter det skjebnesvangre valget i USA, den merkelige dagen hvor de fleste av oss følte oss litt i limbo. Hun skulle spille inn meditasjonene fra boken som lydfiler, og jeg hadde såvidt fått sett på boken hennes, som da bare var en print på A3 – dog umiddelbart inspirerende.

Etter at jeg fikk lest boken skikkelig så boblet jeg over av ting jeg hadde lyst til å spørre henne om, og heldigvis fikk jeg overtalt henne til å komme tilbake for å være med meg inn i studio for en Bokprat.

Her altså. En yogaprat med Bente Helene Schei: 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s