Perfekte bokhyller – igjen!

Lang var prosessen frem til å lage perfekte bokhyller i mitt tidligere hjem. Det var mange hensyn å ta og jeg brukte mye tid på å drøfte temaet perfekte bokhyller.
Her er innleggene som jeg laget i forbindelse med det:

Jakten etter perfekte bokhyller
På tide med litt flere bokhyller
Kanskje mer enn normalt opptatt av bokhyller
Bokhyllen er på plass!
Bokhyllene mine (OK, våre…)
Bøkene er på plass. Et prosjekt er ferdig

Til slutt kom Dagbladet på besøk og laget reportasjen Hva er den perfekte bokhylla? Gøy!

I høst har jeg flyttet til ny leilighet, og de plassbyggede bokhyllene måtte naturligvis bli stående i mitt tidligere hjem. Nye bokhyller måtte til, og denne gang på noe mindre plass enn sist. I tillegg så jeg behovet for plass til større bøker og tegneserier, og gjerne noen ekstra sitteplasser. Løsningen ble å bygge en enda slankere bokhylle, bare 17 cm dyp (b:60 og h: 24) denne gangen, med dypere kasser under. De dype kassene, som er b:60, h:40 og d:60, fungerer også som en sittebenk. Min venn Espen sto atter en gang for å gjøre bokhylleidéen min virkelig. Det er bare å si HURRA! Godt jobbet!

Her er bildene fra start til ferdig prosjekt for mine nye bokhyller:

Espen har satt opp hyllene, bygget i mdf.

 

Først må det grunnes.
Når man ligger på gulvet og maler, så ser hylla slik ut.
To strøk. Jeg brukte hvit gulvmaling, oljebasert. De gir en fin og blank overflate som tåler mye.
Ferdig malte bokhyller, med sitteputer fra IKEA. Deilig følelse å endelig være ferdig med malejobben.
Da er det bare å fylle opp hyllene med bøker! Step 1.
Step 2: Systemet tar form.
Step 3: FERDIG! Hurra!

Det er deilig å atter en gang vere ferdig med nye bokhyller. 16 kasser med bøker befinner seg ikke lenger i brune kasser. Jeg kan igjen finne frem i bøkene mine, pent alfabetisert (om enn ikke etter utgivelsesår). Og det aller beste er at sittebenken fungerer som et naturlig sittemøbel i leiligheten. Det er til og mest testet i festlig sammenheng. Yay!

Mine tips til bokhyllemøblering er:

1. Se over ditt behov. Hva slags bøker har du mest av?

2. Ikke kjøp for dype bokhyller. Da ender du opp med å legge dobbelt med bøker, og/eller du får tomrom bak bøkene som bare samler støv. I tillegg bygger dype bokhyller ut i rommet og tar uforholdsmessig mye plass.

3. Plassbygg. Da kan du fylle ut akkurat den plassen du har til rådighet på en optimal måte. Og det trenger ikke å bli rådyrt.

Har du innspill til hva som er perfekte bokhyller? Jeg vil gjerne høre.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s